Пловдивчанин се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg,  за да сподели за

...
</TD
>Пловдивчанин се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg,  за да сподели за
Коментари Харесай

Пловдивчанин ходи две години по мъките, след немарливост на ОП Градини и паркове

Пловдивчанин се свърза с редакцията на  Plovdiv24.bg,  с цел да показа за проблем, за който е алармирал преди две години на способените институции в лицето на администрацията и кметът на регион " Южен " и общинското дружество " Градини и паркове ". След две години вървене по тъгите, ето какво ни показа той:

Здравейте, написа Ви Ваш постоянен четец. Искам да сигнализирам екипа на медията за небрежност проявена от община " Южен ".

Преди две години (през 2021) забелязах, че, дърво което се намира на общински тротоар, е развило огромна коренова система и надига оградата на личния ми парцел в регион " Южен ". Отидох в общината и подадох сигнал, че е нужна санитарна сеч. След няколко месеца получих писмо, което съм приложил към този сигнал. В писмото се излага тезата, че би трябвало да се извърши разчистване на короната и вероятно при осъществяване на ремонт на тротоара да се отстранен корените.

От писмото може да се заключи, че ОП  " Паркове и градини " би трябвало да извършат оформяне на короната и така нататък През актуалната 2023 година, две години след отговора, никакви дейности не са подхванати и това дърво продължава да превзема тротоара, който е негоден (прилагам снимков материал).

Отидох още веднъж в Община " Южен " и попитах, кой дава отговор за санитарната сеч и тези действия. Насочиха ме към господин Михайлов, позвъних с концепцията да си уговорим среща, след настоятелно звънене ми подвигна жена, без да се показа ми разгласи, че този господин работил единствено заран, попитах я навръх каква служба е, след което не получих безапелационен отговор.

Съгласих се да дойда заран да го диря в работно време, само че отново ми се сподели че, можело да не го намеря, най-сигурно било да го дебна тъкмо в 8:30 пред постройката на общината. Явно този господин е с изключително работно време.....

Служител на общината опита да си " измие ръцете " с Оперативна програма " Паркове и градини ", като ме убеждаваше, че те са отговорни, за създалата се обстановка. Констатирал съм следното, дървото е огромно и е превзело напълно тротоара, не е осъществявана санитарна сеч с години, дървото е рисково със сухите си клони, кореновата му система е нарушила цялостта на оградата ми, то се намира върху общинска благосъстоятелност!

В Пловдив сме очевидци по какъв начин се режат здрави дървета, а тези които, фактически имат потребност от санитарна сеч, се неглижират!

Благодаря за вниманието, апелирам дайте публичност на тази поредна апатична демонстрация на Община " Южен ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР